miercuri, aprilie 14, 2010

"Piept de pui cu mazare boabe"

Piept de pui 4 bucati,sunca afumata 50 g,mazare boabe congelata 4 linguri,vin amabil 50 g,smantana 50 g,putina supa sau apa,faina,ulei de masline,piper,sare si patrunjel.
Taiem pieptul de pui in doua pe grosime,infarinam pe ambele parti si le calim putin in ulei de masline.Cand sunt toate bucatile de pui calite,le transferam intr-o tigaie incapatoare cu supa(putina supa,cam 20 g)si le stropim cu vinul.Lasam pe foc mijlociu pina vinul se evapora,intre timp tocam marunt sunca si cand vinul s-a evaporat punem peste piept,impreuna cu mazarea boabe congelata,sarea,piperul si inca putina supa.Lasam sa mai fiarba 5 minute,adaugam smantana si daca mai este nevoie putina supa calda sau apa.Acoperim tigaia si mai lasam la fiert inca 5 minute.Adaugam patrunjelul si servim.
Pofta buna!!!

22 de comentarii:

Bianka spunea...

Ez valami istenien guszta

Silvia spunea...

Ciao Judy, cos'è questa ricetta?
Che bella, mi fa venire fame!!!

sarah spunea...

judy ce faina reteta.are toate calitatile:rapida,satioasa ,cu ingrediente accesibile si sunt convinsa ca e super delicioasa.combinatie de mazare si carne de pui n-am testat.INCA!!!
te pupacesc cu drag

geta spunea...

Tot familonul suntem nebuni dupa mazare cu pui,dar n-am facut niciodat cu piept.Promit ca o sa incerc si te anunt!

tasha spunea...

Ups! ce-mi faci tu mie...vreau si eu!!!!
Multumesc din suflet pentru premii,esti o fata minunata!te pup si te imbratisez!

Micul spunea...

Maine am in plan, dar o sa fac pieptul la gratar.
A ta arata super apetisant asa ca o incerc, dar mai incolo.
Te pup cu drag si-ti doresc mult bine.

judy spunea...

Bianka,köszi szepen!!!

judy spunea...

Silvia,ciao.Grazie di aver passato da me!!!
Questa ricetta e pollo con piselli.
Petti di pollo,prosciutto crudo,piselli surgelati,olio di oliva,un po di brodo,un po di vino amabile,mezzo bicchiere di panna.Si batte leggermente il petto,si infarina e si rosola in olio.Si mettono in un altro tegame con un poco brodo caldo,si bagna con il vino e si fa evaporare.Si aggiunge 50 g di prosciutto trittato,sale,pepe e 4 cucchiai di piselli surgelati e si cuoce per 3-4 minuti.Si unisce la panna,altro brodo caldo,prezzemolo e si prosegue la cottura a tegame coperto altri 5 minuti circa.Se lo fai,fammi sapere se vi piace!!!Ciao.

judy spunea...

Sarah,merçi.Sa stii ca este prima data cand am facut-o si eu si nu-mi pare rau!!!Cu siguranta o sa repet!!!
Te pup!!!

judy spunea...

Geta,abia astept!!!Multumesc de vizita!!!

judy spunea...

Tasha,multumesc!!!Esti invitata mea...cand doresti!!!Premiile le meriti pe deplin!!!Te pup si eu!!!

judy spunea...

Micule.....piept la gratar.....pai pot sa ma autoinvit?????Te pup!!!

geta spunea...

aceleasi premii si de la mine...cu mult drag!

pansy spunea...

juditka,cred ca asa se scrie,ma bucur sa ne cunoastem virtual.mama mea tot elisabeta se numeste si isi serbeaza ziua ca si tine,fiind greco-catolica.
dupa cum ai vazut,am initiat o serie de retete din caietul mamei.iti arunc provocarea.foloseste si tu si retetele mamei.sa nu le lasam uitate !

judy spunea...

Draga Pansy,multumesc ca ai trecut pe la mine!!!Ma bucur si eu ca te cunosc!!!Din pacate caietul cu retete al mamei este acasa....dar i-mi da ea destule sfaturi si retete prin telefon cand am nevoie!!!Sa ai spor la blogarit si bucatarit!!!

judy spunea...

Geta,vin!!!

LILI spunea...

La mine pe blog te asteapta un premiu.

Goldielocks spunea...

Pare o mancare super gustoasa!

Tivadar Emanuel spunea...

arata foarte light ;)

judy spunea...

Multumesc Lili!!!Le-am luat,urmeaza sa le postez!!Esti draguta ca te-ai gandit si la mine!!!Noapte buna!

judy spunea...

Goldie,asa este!!!Buna si rapida!!!
Noapte buna!!!

judy spunea...

Da Emanuel,este light dar in acelasi timp si satioasa!!!Este un mix de sunca si piept,interesant!!
Sa ai o noapte buna!!!

Bine ati venit !!!

Blog Archive