marți, martie 02, 2010

"TORT SARAT CU SPARANGHEL"

Facem aluatul din faina,125 g unt,1 ou,tarhon si putina sare,facem o bila,o inchidem in folie alimentara si o punem la frigider pentru 30 minute.Curatam sparanghelul si-l punem la fiert in apa cu putina sare cca 5 minute.Scoatem din apa si lasam la racit.Intr-un bol spargem cele 3 oua ramase cu smantana adaugam cozile de ceapa taiate marunt,sare si piper.Taiem si sunca in cuburi mici.Preincalzim cuptorul la 200ºC,ungem o tava de diametrul de cca 24 cm diametru cu 20 g unt,scoatem aluatul de la frigider si intindem o foaie mare cat sa acopere fundul si pereti tavi  apoi gaurim cu furculita in mai multe locuri foaia.Aranjam pe fundul tavi,pe aluat,sparanghelul,iar peste, turnam compozitia din ou si smantana.Punem sunca peste compozitia de ou.Bagam la cuptor cam 30-35 minute.
Pofta buna!!!
  

11 comentarii:

Micul spunea...

Mamma mia, cum poate sa arate.Minunat.felicitari, foarte apetisant.

Micul spunea...

Mamma mia, cum poate sa arate.Minunat.felicitari, foarte apetisant.

Micul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Unknown spunea...

Arata bine de tot...e pe gustul meu !!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Imi pare bine ca-ti place(chiar daca numai la vedere)!Esti intodeauna foarte atent!!!Multumesc mult!

angi spunea...

Cu ce as putea inlocui sparanghelul ca eu n-am...:(

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Angi,cred ca ar merge cu mazare boabe sau chiar spanac......nu am incercat dar cred ca merge!!!Ce zici?
Te pup!!!

Bianka spunea...

Imádom a spárgát, főleg a zöldet. Ezt mentettem is :)

Franca Ragusa spunea...

Cara Judy,
bravaaa!
Complimenti per la ricettina!
Un bacione e buona giornata!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Bianka,mi is nagyon szeretyuk a spargat es ez a kis torta nagyon finom...!Probald meg nyugotan!!!Udvozlek!!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Luna,grazie!!!Un abbraccio e buona giornata anche a te!!!

Bine ati venit !!!