sâmbătă, septembrie 18, 2010

"Painici dulci cu branza"

Intr-in bol mai mare, amestecam faina,zaharul si sarea,facem in mijloc o adancitura unde turnam drojdia amestecata cu laptele,oul batut,si untul taiat bucati.
Framantam bine si lasam la dospit 1 ora si jumatate la loc caldut.
In acest timp pregatim umplutura.
Amestecam branza cu marmelada,galbenusul de ou,zahar praf si stafidele inmuiate in apa calduta,stoarse si macinate.
Cand aluatul a crescut,il scoatem pe masa si rupem bucatele de aluat(circa 10 bucati), le facem bilute si le asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Mai lasam aceste bilute la crescut inca 15 minute dupa care,cu degetele facem cate o adancitura la mijlocul fiecarei bilute.In aceasta adancitura punem cate o lingura de branza.
Coacem in cuptorul preancalzit la 180ºC circa 20 minute!
Pofta buna!!!
Am mai primit doua premii foarte chic de la scumpa mea prietena Lady Boheme                http://hiperica.blogspot.com. 
                                     Vi le ofer cu drag!!!

16 comentarii:

Federica spunea...

mi aspetti che arrivo a deliziarmi????bravissima!!!!!!!!!!!baci!

Sara & Miki spunea...

Ce buni trebuie sa fie...

geta spunea...

si eu care spuneam ca nu mai fac aluaturi...iar ma apuc!arata prea bine sa nu incerc!

Bianka spunea...

Mennyei recept, nagyon szépségesek

kadiavsdutzu spunea...

Cum e drojdia verde? adica n-am stiu ca exista drojdie verde, stiam de varianta proaspata si de cea uscata. E ceva special la asta verde? Branzoaicele arata fenomenal!

judy spunea...

Federica,vieni,vieni...ti aspetto!!

judy spunea...

Sara,multumesc mult!!!

judy spunea...

Geta,daca faci sa-mi spui daca ti-au placut!!!Te imbratisez!

judy spunea...

Bianka,köszi szépen!!!

judy spunea...

Kadia,da am gresit eu...este drojdie proaspata dar in dialect se spune verde...scuze!!!Iti multumesc mult pentru ajutor!!!Numai bine!!!

Gabriela spunea...

Devono essere deliziose!Arata foarte bine,bravissima cara!un bacio!

Mari spunea...

Crezi ca n-ar iesi bune si cu alta umplutura?
Spre exemplu, branza sarata.
Oricum am retinut reteta.
O saptamana faina iti doresc!

kadiavsdutzu spunea...

hehe! acum am vazut linkul din postare! grozav! :)

judy spunea...

Gabriela,grazie cara mia!!Un abraccio!!!

judy spunea...

Mari,cu siguranta merge si umplutura sarata,sa stii ca si eu m-am gandit la asta.Multumesc pentru vizita!

judy spunea...

Kadia,multumesc mult,mult!!!Datorita tie!!!

Bine ati venit !!!