Asa:100g cacao,5 oua,225g unt la temperatura camerei,225g faina,1 lingura jumate de drojdie uscata,1 lingurita esenta de vanilie,200 g zahar,50 g perle de ciocolata.
Pentru glazura de ciocolata:
120 g ciocolata menaj,6 linguri de apa,150 g zahar praf.
Intr-un bol amestecati untul moale cu zaharul si mixati pana se deschide la culoare,adaugati faina pe care ati cernut-o si amestecat-o inainte cu drojdia,si cele 5 oua.Mixati bine,apoi cu o lingura de lemn amestecand usor incorporati perlele de ciocolata si esenta de vanilie.Turnati in tava unsa cu unt,jumate cantitatea de aluat.Topiti cacao-a in 15cl de apa calda,amestecati si adaugati la jumatea de aluat care a ramas in bol.Turnati si a doua parte de aluat in tava,aranjati,avand grija sa nu se amestece prea mult cele doua culori.Bagati la cuptor preincalzit la 180ºC pentru cca 40 minute.Scoateti din tava si lasati sa se raceasca putin.Intre timp faceti glazura: Mixati zaharul praf cu apa, topiti ciocolata pe abur si amestecatile impreuna.Turnati peste chec! Pofta buna!!!
15 comentarii:
De cind trebuie sä aibä chec aspect ??
Trebuie sä fie bun la Gust ,cä atuncia nu mai ai oricum Timp sä faci Poze, cä sa dus......
Cu drag Jacob
Ce mai conteaza aspectul,ca nu mananci aspectul...ce nu?!:))Mie mi se pare ca e apetisant si ca ar avea gust de nota zece si as da 500 de calorii pentru o felie!:))
wow oltre che splendida deve essere una delizia!
Mi-ai facut o pofta...ca-mi ploua in gura deja!:))
Jacob...tu vorbesti ca nu trebuie sa aiba aspect!!!!Tu care le faci toate Perfect!!!Oricum multumesc!
Ana Maria sa stii ca atunci cand vrei sa-ti iasa ceva bine dai in bara!!!De buna a fost foarte buna dar ce nervi am avut!!!Oricum sa mancat cu pofta si la urma urmei asta conteaza!!!Merçi de vizita!Te pup!
Federica, grazie mille per il complimento!Il aspetto lasciava un po desiderare pero il gusto era buonissimo!Un saluto!
Tasha,promit ca in August cand mergem in tara o sa prepar una cu aspect si ne intalnim sa o si gustam!Ce zici?Tu dai cafeaua si eu checul!!!Te pup!
Judy, dupa reteta pare un chec delicios. Ai uns tava inainte de a pune compozitia in ea?
Ciao,Cristina.Sigur,am uns-o,tocmai de aceea m-am si enervat!Dar mi-a trecut cand am vazut ca checul sa mancat repejor!Merçi mult de vizita!Te pup!
ciao Judy! in forno alla ricetta ho scritto dove ho acquistato la farina di carruba! baci!
Ciao!!!!Complimenti per il blog,è davvero carinissimo.
Grazie per essere passata da me....e complimenti anche x questo dolce....sembra golosissimo!!!!Ciao
Grazie Paoletta!!!Ti aspetto ancora!
Blogul tau trebuie urmarit cu burta plina! :))
Arata tare delicios dupa cum se vede ...si asta e principalul.
Te pup draga mea !
Trimiteți un comentariu