marți, iunie 29, 2010

"Muffins cu migdale si ciocolata alba"

260 g faina* 200 g ciocolata alba*300 ml lapte*140 g zahar* 100 g faina de migdale(migdale macinate)*10 g drojdie uscata*1 plic zahar vanilat*2 oua*80 g unt.
Intr-un bol amestecam toate ingredientele seci:
faina,zaharul,vanilia,drojdia,faina de migdale si ciocolata taiata foarte marunt(eu am macinat-o dar totusi cred ca erau mai bine bucati)Intr-un alt bol mai mare se bat ouale cu laptele si untul topit(rece).
Unim ingredientele seci cu cele umede amestecand bine totul.In forme de muffins(de hartie sau direct in forma unsa si infarinata) punem aluat pana sa ajunga putin mai sus de jumate si le ornam cu feliute de migdale.
Bagam la cuptorul preancalzit la 180ºC pentru 25 minute . 
Eu am ornat si cu  putin sos de ciocolata alba dupa ce le-am scos din cuptor(am topit pe baie de abur cam 80 g ciocolata alba cu 30 ml frisca si putin zahar praf)care inca in poze nu era uscata:-)).
Pofta buna!!!

luni, iunie 28, 2010

"OREZ CU CREVETI SI CURRY"

  • 300 g creveti curatati si fierti
  • 30 g unt
  • 70 g vin alb
  • curry
  • supa
  • patrunjel 
Topim 15 g de unt intr-o tigaie,adaugam ceapa taiata foarte marunt(macinata) si o calim usor.
Adaugam orezul si lasam si acesta la calit pana incep sa sara bobitele invartind continuu sa nu se prinda de tigaie.
Turnam vinul peste orez,lasam la evaporat,saram,piperam si adaugam un polonic de supa.
Lasam la fiert circa 12 minute.
Cand bobul de orez este aproape fiert(mai adaugam supa daca este necesar) punem restul de unt,curry dupa preferinta si crevetii taiati in doua.
Amestecam pana se topeste untul,adaugam patrunjel si luam de pe foc.
Acoperim si lasam cateva minute la odihnit.
Se pot aranja cativa creveti pe fundul unei forme mici sau unui bol,se umple de orez,se lasa cateva minute apoi se rastoarna frumos peste o farfurie.
Se orneaza cu patrunjel.
Pofta buna!!!

 

sâmbătă, iunie 26, 2010

"TORTELLI FRESCHI CON CIOCCOLATO""PERNITE CU CIOCOLATA"

Cand in sfarsit am dat de ele mi-am facut stoc!!!
Se pot prepara in diferite moduri...prajiti in ulei sau fierti si apoi "condimentati"dupa placere.
Eu i-am fiert,apoi am pus peste ei sos de ciocolata din abundenta,migdale macinate si cateva migdale intregi!!!
Sunt un deliciu!!!
Daca gasiti nu ezitati sa cumparati pentru ca sunt un desert rapid si foarte bun(mai ales cand sunteti in criza de timp)!!!
Pofta buna si un sfarsit de saptamana frumos!!!
 

"PREMII"

Angi
Bianka 
Nicoleta
Federica 
Lady Boheme 
Furnicuta boscodina 
Xandrinne
Sarah 
Micul 
Gabriela 
Sergio 
Elena 
Kemi
Daiana 
Doinitza
Fimére
Mihaela
Naina 
Pansy 
Annie 
Cristina P
Mariana 
Geta
Janet si Liana
Sara-Miki
si tuturor prietenilor mei!!!
 
Multumesc mult si va doresc un weekend superb!!! Va pup!!!

miercuri, iunie 23, 2010

"Tort Egiptean"

Tort inspirat de la Amalia.
 
Pentru 1 foaie(in total 3):2 albusuri de ou,2 linguri zahar,o jumatate de lingura de faina,40 g migdale(alune,nuci)macinate.
Pentru prima crema:6 galbenusuri de ou,6 linguri zahar,340 ml lapte,2 linguri de amidon sau faina,170 g unt,o lingurita esenta de vanilie.
Pentru a doua crema:200 ml frisca,150 g zahar,120 g migdale(nuci,alune) macinate mai mari.
Facem foile:Batem 2 albusuri spuma,adaugam zaharul, si cand zaharul s-a topit adaugam faina si faina de migdale amestecate in prealabil.
Amestecam totul bine si intr-o tava de circa 24 cm diametru,coacem pe hartie de copt la foc mic timp de 25 minute.
Intre timp pregatim pentru a doua foaie si in timpul in care a doua foaie se coace pregatim a treia.
 In timp ce foile se racesc facem prima crema.
Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o cratita cu amidonul,zaharul si laptele adaugat treptat.
Punem cratita la foc si amestecand incontinuu fierbem la foc mic pana primeste consistenta dorita.
Luam de pe foc si dupa ce sa racit putin amestecam untul moale putin cate putin.
Punem si lingurita de esenta,amestecam si punem de o parte.
Pentru a doua crema:Caramelam zaharul si il turnam intr-un strat subtire pe o tava unsa cu unt,lasam la racit apoi dezlipim usor si intr-o punga trecem peste el cu sucitorul pana se fac bucatele mici,mici.
Batem frisca,adaugam bucatile de caramel si migdalele macinate mai mari.Amestecam.
Luam prima foaie,intindem peste ea un strat de crema de galbenus(impartim crema in trei parti egale),apoi crema de frisca,a doua foaie si tot asa pana terminam cu frisca!
Lasam la frigider cateva ore timp in care caramelul se va topi putin din frisca. 
Este un tort cu un gust senzational....merita incercat!!!
Pofta buna!!!
 

marți, iunie 22, 2010

"PUI IN STIL VANATORESC CU CARTOFI NOI"

Se taie puiul,se spala,se usuca si se caleste pe toate partile in ulei la foc mijlociu timp de 10 minute.In acest timp taiem legumele.
Adaugam toate legumele,sare,piper si rozmarin si mai lasam la calit inca 5 minute.
Cand carnea a prins o culoare frumoasa adaugam vinul rosu si lasam la evaporat.
Adaugam apoi rosiile fara coaja,taiate marunt si cu tigaia acoperita lasam la fiert circa 30 minute la foc mic.
Daca scade sosul mai adaugam supa sau apa calda.
La sfarsit adaugam sare,piper daca este necesar si patrunjel din abundenta.
Noi am avut ca si garnitura cartofi noi la cuptor pe care i-am gatit in felul urmator:
Am curatat cartofi i-am taiat in 4,i-am pus la fiert in apa cu sare si cand au dat primul clocot i-am stors si peste cateva bucatele de unt i-am asezat intr-o tava.
Peste ei am mai pus cateva bucati de unt si  condimente,oregano,putin rozmarin,delikat,piper si i-am bagat in cuptorul preincalzit la 180º C pentru 30 minute.
Pofta buna!!!
 

Bine ati venit !!!